0 Läs mer >>
Bild från instagram, tuvavraou. 
 
Det regnar ute, riktigt mycket. Inne sitter jag i sängen, med täcke och filt, i en liten trötthetsbubbla. Det tar tid att återhämta energi, särskilt efter en festival där det händer så mycket. Bråvalla. Ett impulsköp från mig och Linnea, som är bland det bästa jag gjort. Det var allt som en festival ska vara. Soligt, härligt, regnigt, lerigt, högt ljud, onda öron, fantastisk musik, underbara konserter, lite för mycket alkohol, lite för lite alkohol, roliga människor, läskiga personer, dunkande av någon riktigt dålig låt på repeat dygnet runt, massvis av toalettbesök, äckliga bajjamajor, åska, blixtnedslag, party, sunkigt och något helt fantastiskt underbart. 
 
Det var så många bra artister att vi inte ens hann se allihopa. Jag och Linnea var ibland lite oense om musiksmak och vilka artister vi skulle prioritera men allt gick jämnt ut till slut. Egentligen hade vi inte tänkt se Jake Bugg då jag redan sett honom två gånger och Linnea ville se något annat vid samma tid, men de som uppträdde då var inte så roliga som hon trodde, så jag fick se min älskade Jakie ändå. En av de bästa stunderna på festivalen. Men han ska inte ses på festival, han är absolut bäst på något mindre, inomhus, typ som debaser. 
 
Tre favoriter från festivalen:
  1. Imagine Dragons - så som jag längtat att få se dem och fick mig bara att älska de ännu mer
  2. Sam Smith - att han var så omedveten om hur stor han är här i Sverige, hur älskande publiken var och hans röst som går rakt in i själen.
  3. Bastille - som jag lyssnat ganska lite på egentligen, men var så extremt grymma. Hoppas på att få se dem fler gånger.
Absolut bästa konserten:
Axwell & Ingrosso - ville helt ärligt inte att de skulle vara det. Älskar dem och deras musik hur mycket som helst, men har sett dem två gånger innan så jag hoppades på att ett wild card (typ som Josh Record som jag förövrigt inte hann se). Men är man så duktig som A&I på att ställa till med show och fest så kan man inte låta bli att erkänna att de faktiskt var absolut bäst. 

Dissar: 
  1. Köerna - Bråvallas "supersmarta system" med chiparmband som betalningsmetod istället för kort. Första året med ett sånt system och jag förstår att det uppstår fel och komplikationer. Men när de inte ens anställt folk så att alla kassor är fulla och alla festivalbesökare är tvungna att köa i över 1,5 timmer fungerar det inte.
  2. Volontärerna - Eller kanske snarare sagt arrangörerna som inte informerat eller utrustat volontärerna rätt. De visste inte var saker låg eller fungerade. Ingen hade ens någon karta där de kunde visa. Riktigt riktigt dåligt.
  3. Kartor - det fanns inga kartor vid in- och utgången mellan campingen och festivalområdet, varken stora eller sådana man kan stoppa ner i fickan. Vad scenerna hette och var de låg fick man lista ut själv. För man kunde ju inte fråga någon volontär, för de visste lika lite som en själv.
 
I helhet var allt superbra. Jag och Linnea hade fantastiskt kul tillsammans och lärde känna en hel del nya människor. Sommarens höjdpunkt. Nu är jag hemma, vardagen har satt igång igen, men jag har fortfarande spår av festivalen i form av halsont och trötthet. 4 timmar på jobbet och powerwalk 12 km har tagit kol på mig de här två dagarna. Får börja lugnt och stadigt. Gå och lägga mig tidigt. Vilket jag inte kommer göra. Det är ju för sjutton fotbolls vm?!

Vad är några dagar på...