Två män - samma mål

 
Lewis Pugh och Sören Kjellkvist. Det är två män som fascinerar mig något enormt mycket. Båda två kämpar för en bättre miljö och uppmärksammar framförallt tillståndet i våra hav.
 
Bild lånad från svenska.yle.fi
 
Sören, från Knivsta, begav sig ut för att paddla upp längs norska kusten i maj 2013 för att 3 månader senare nå ryska gränsen och hela resan kan man läsa om på hans blogg, meningenmedlivet.nu . Han ville visa att man kunde eko turista klimatsmart utan att ta på jordens resurser. Alla mina feministiska vänner borde spana in hans nya expedition han åkte på i somras, då han rodde från Sjöhistoriska i Stockholm över Östersjön till ryska gränsen inne i finska viken, för att belysa jämställdehetsfrågan!
 
 
 
Lewis, har precis avslutat sin så kallad "Seven swims", där han simmade i sju olika hav för att uppmärksamma utfiskning och miljöförstöring i haven. Allt har dokumenterats i sju olika filmer, ett för varje hav, så att hans expedtion ska kunna nå ut ännu längre. De filmerna är gjorda ut av Ben Brown, av mina favoritvlogare. Har ännu inte hunnit se alla sju än men de är väldigt bra! (Lewis var även den första människan att simma 1 km på nordpolen)
 
Så gå in på deras bloggar, videos och liknande. Bli lite smartare, lite inspirerade och arga på människosläktet som kan ha förorsakat allt det här. En fråga som borde uppmärksammas mer inför det stundade valet!
 
 
//T

Kommentera här: